середа, 5 лютого 2020 р.

Звіт про роботу (2018-19 н. р.)


                 Учительство — це мистецтво, праця не менш творча, ніж праця письменника чи композитора, а більш важка і відповідальна. Учитель звертається до людської душі не через музику, як композитор, не за допомогою кольорів, як художник, а безпосередньо. Виховує своєю особистістю, своїми знаннями і любов'ю, своїм ставленням до світу. Любов до людини, до природи, до праці виховується через будь-який предмет. І лише вона — ця любов — може стати моральною основою творчої, людської діяльності в економіці, політиці, мистецтві. Тому в руках учителя наше майбутнє, наше наступне століття.
             Тому робота методичного об¢єднання вчителів художньо-естетичного циклу, трудового навчання та фізичної культури у 2018-2019 році була спрямована на підвищення професійної майстерності педагогів.   В основу роботи було покладено нормативні документи, постанови та рішення, накази Міністерства освіти та науки України.
Методичне об¢єднання вчителів художньо-естетичного циклу, фізичної культури та трудового навчання у 2018-2019 навчальному році налічувало 6 чоловік: Ольсєвіч Вікторія Валеріївна (образотворче мистецтво), Звоновська Єлизавета Владиславівна (музичне мистецтво), Стрельник Світлана Миколаївна (художня культура), Гавриленко Ольга Володимирівна (трудове навчання), Довгополик Олексій Андрійович та Фурдило Богдан Михайлович (фізична культура).
 Головою м/о Гавриленко О. В. спільно з колегами було складено та затверджено план роботи м/о на  2018-19 н. р. Згідно якого було проведено 4 запланованих засідання.
Кожен учитель приймав активну участь у роботі шкільного, міського та обласного методичних об¢єднань.
                Педагогічний   колектив      велику   увагу   приділяє   художньо-естетичному   вихованню в школі,   тому   вже традиційно     проводяться   заходи,   які забезпечують   умови   для   розвитку   талановитих   дітей.   Учні,   що   мають художньо-естетичні  здібності – постійні  учасники  традиційних  шкільних  та районних свят, конкурсів, виставок
Учителем образотворчого мистецтва Ольсєвіч В. В. за рік було проведено ряд тематичних виставок: « За нашу свободу»,  до Дня ЦЗ, до свята 8 Березня, до Дня здоров¢я та багато інших. Мороко Діана (10 кл.) у міському конкурсі малюнка до Дня перемоги здобула ІІ призове місце серед. 
Ольсєвіч В. В. у березні 2019 р. провела відкритий урок у 7 класі на тему «Стиль – забаганка дизайнера чи поклик душі?». Вчитель опублікувала на методичному порталі у лютому 2019 року конспект уроку «Симфонія кольорів Всесвіту». На шкільному м/о (листопад 2018 р.) Вікторія Валеріївна поділилася з колегами власним досвідом з використання різних технік на уроках образотворчого мистецтва
Звоновська Є. В. - учитель музичного мистецтва у лютому 2019 р. підготувала до пісенного конкурсу «Співуча веселка» ученицю 1 класу Лапіну Юлію, яка принесла школі ІІ місце. Вихованці Єлизавети Владиславівни були активними учасниками міських пісенних заходів: у жовтні взяли участь у фестивалі до 80-річчя Сумщини, у січні – у конкурсі «Різдвяний передзвін», у червні – у святковій програмі до Дня захисту дітей.
Звоновська Є. В. у березні 2019 року провела відкритий урок у 8 класі на тему «Класицизм. Музика.». У травні 2019 р. на шкільній нараді при директору Єлизавета Владиславівна виклала перед колегами свої міркування про інноваційні підходи до формування художньо-естетичних смаків у дітей та учнівської молоді.
На нараді при директору (травень 2019 року) вчитель художньої культури Стрельник С. М. виступила з доповіддю по темі «Про інноваційні підходи до формування художньо-естетичних смаків у дітей та учнівської молоді.».
Учитель трудового навчання Гавриленко О. В.  у листопаді 2018 року взяла активну участь у обласному науково-методичному семінарі «Технологічна освіта в контексті концептуальних засад «Нова українська школа».»» (м. Глухів), у лютому 2019 року була учасницею обласного семінару-практикуму «Практичне використання можливостей інтерактивної дошки для творення творчих проектів на уроках трудового навчання» (м. Суми), а у  травні 2019 року взяла активну участь у обласних майстер-класах, які проходили на базі СОІППО та провела для колег власний під назвою «Виготовлення трав¢янки». Під час шкільних педрад  поділилася з колегами досвідом роботи з питань «Про хмарні технології в навчанні» (січень 2019), «Про впровадження здоров'язберігаючих технологій у навчально-виховний процес» ( березень 2019). У грудні 2018 року вчитель провела відкритий урок технологій у 11 класі з теми «Глобальні проблеми людства». На порталі «Учительський журнал он-лайн» розмістила власну розробку гри «Хто зверху» (червень 2019 року).
              У  створенні здоров’язбережного  освітнього  середовища  визначна  роль належить   розвитку   рухової   активності   школярів,   поєднанню   рухового   і  статичного    навантаження.    Багатогранний    процес    організації    активної  пізнавальної і фізкультурно - оздоровчої діяльності учнів школи спрямований на зміцнення  потреби  у  заняттях  фізичною  культурою  і  спортом,  розвиток фізичних сил і здоров’я, формування навичок здорового способу життя.
До змагань з фізичної культури учнів школи готували вчителі Довгополик О. А. та Фурдило Б. М.
У вересні з метою популяризації фізичної культури і спорту та пропаганди здорового способу життя вчителем Довгополиком О. А. було проведено у рамках Всеукраїнського Олімпійського уроку захід на тему «Діти – Олімпійська надія України». А у грудні 2018 року Олексій Андрійович організував для учнів 9-10 класів спортивне свято «Козацькому роду нема переводу». На нараді при директорові Довгополик О. А. та Фурдило Б. М. поділилися власними думками по роботі з проблеми «Вибір модулів із фізичної культури на 2019-2020 н. р.».
Наші учні щороку є переможцями та призерами міських спортивних змагань, досягають вагомих результатів з ігрових видів спорту. Так, протягом поточного навчального року наші спортсмени посіли призові місця у наступних змаганнях.  Так у легкоатлетичному кросі учні нашої школи зайняли почесне  ІІІ-тє командне місце. А учень 11 класу Чміленко Вадим на дистанції 3 км зайняв ІІІ місце. Дівчата нашої школи по футзалу зайняли ІІ командне місце (Сагдієва Єлизавета, Стегній Владислава, Селюкова Влада, Мороко Діана - 10 кл., Дорошенко Вікторія – 9 кл.). У лижних гонках збірна команда нашого навчального закладу посіла почесне ІІ місце. Високі результати мали на цих змаганнях такі учні: Сагдієва Єлизавета (10 кл.) – ІІ місце; Кирилюк Руслан (9 кл.) – ІІІ місце; Курлейко Анна (9 кл.) – ІІ місце. В змаганнях по футболу «Шкіряний мяч» учні 7 класу зайняли ІІІ місце. А учня цього класу Кіріченка Віталія було визнано кращим воротарем. У змаганнях з легкої атлетики учениця 10 класу Сагдієва Єлизавета зайняла І місце в бігу на 400 метрів.
                Визначення  змісту,  форм  і  методів  роботи  шкільного  методичного об’єднання   залежить   від   конкретних   умов   роботи   та   здійснюється   з урахуванням індивідуальних можливостей вчителів. Методоб’єднання вчителів художньо – естетичного   циклу   та   фізичного
виховання      у 2019\2020 н.р.  продовжить працювати  над  проблемою:
«Формування ключових компетентностей  на  уроках  з  предметів
художньо-естетичного  циклу, трудового навчання  і  фізкультури».   На   засіданнях      члени   методичного об`єднання працюватимуть  над  реалізацією наступних завдань:
-      збагачення емоційно-естетичного досвіду учнів, формування культури почуттів, пробудження особистісно-позитивного   ставлення   до   мистецьких цінностей; 
-      опанування учнями художньо-практичними вміннями та навичками, формування комплексу художніх компетенцій, що забезпечують здатність керуватися набутими знаннями та вміннями у самостійній діяльності, у  процесі самоосвіти;
-      розуміння учнями зв’язків мистецтва  з  природним, соціальним  і культурним середовищем життєдіяльності людини,  усвідомлення власної причетності до художніх традицій свого народу.
Отже, робота методичного об¢єднання вчителів художньо-естетичного циклу, фізичної культури та трудового навчання у 2018-2019 навчальному році була проведена на належному рівні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Осінній вернісаж

Осінь – чудова пора року. Вона подарувала деревам яскраве вбрання. Осінь пора для художніх фантазій. Вироби своїми руками можна створювати з...